Uit de ban van zelfkritiek

1-op-1 coachtraject (4 maanden)

Van pleasen en zelfkriek naar echt ruimte voor jou

Je staat altijd maar klaar voor je omgeving. Eigenlijk wil je aan ieders verwachtingen voldoen. En ondertussen ben je ook nog heel streng voor jezelf. Je doet het nooit goed genoeg. Het voelt als een keurslijf waar je maar niet los van komt. Je probeert van alles om hier vanaf te komen, maar niks werkt echt.

De weg hieruit begint bij ‘stoppen met fixen’. In plaats van jezelf te willen veranderen, mag je jezelf juist leren omarmen, onvoorwaardelijk. Dat is de kracht van zelfcompassie. Door je hart te openen voor jezelf ontstaat echt die ruimte waar je zo naar verlangt. 

Dit traject is voor jou als je:

  • geneigd bent je veel teveel aan te passen aan je omgeving (de sensitieve people pleaser)
  • je vaak vol zit met kritische gedachtes en hoge latten voor jezelf
  • een diep verlangen voelt naar meer zelfliefde en de ruimte om gewoon te zijn wie je bent. 

Worstel jij met...

⇨ het prioriteren van je eigen welzijn?

⇨ kritische gedachten over hoe je zou moeten zijn of doen?

⇨ het voelen van je echte verlangens (in plaats van wat de buitenwereld van je verwacht)?

⇨ dat knagende gevoel dat je jezelf bent kwijt geraakt?

⇨ innerlijke onrust door de spagaat tussen wat jij wilt en wat verwacht wordt?

Verlang je naar ...

⇨ stoppen met dat continu maar pleasen en aanpassen op een gezonde, milde manier?

⇨ beter leren voelen wat er nu eigenlijk goed voor je is en bij je past?

⇨ innerlijke rust en ruimte voor jezelf?

⇨ het lef om andere keuzes te maken (keuzes die echt uit jezelf komen)?

⇨ een diep niveau van zelfacceptatie: je thuis voelen in jezelf?

Een liefdesrelatie met jezelf

 Al die strenge gedachtes, keihard je best doen, altijd klaar staan voor anderen en jezelf ‘vergeten’… Het heeft dezelfde oorzaak: je accepteert jezelf niet volledig zoals je bent. Ergens in jou zit een stemmetje van afkeuring en onvrede als je naar jezelf kijkt.

Jezelf accepteren betekent niet je ogen sluiten voor je tekortkomingen. Het betekent juist je ogen openen, voor alles in jou. Naar jezelf leren kijken met een compassievolle, milde blik. Jezelf laten ontspannen onder je eigen liefdevolle aandacht. 

In het kort: je mag echt een liefdesrelatie met jezelf creëren. Je mag je eigen beste vriend of vriendin worden.  

De milde weg kiezen

Vaak als we iets niet leuk vinden aan onszelf willen we dit ‘fixen’. Herkenbaar? Misschien ben je fanatiek grenzen gaan stellen of heb je stapels zelfhulp boeken gelezen. Of je mediteert en hangt overal positieve affirmaties op. Alles om maar die nare gedachtes rustig te krijgen. 

En misschien helpt het eventjes. Maar het beklijft niet. Een beetje druk van buitenaf doet je weer terugvallen. En dan voel je je alleen maar slechter over jezelf.. 

Ik geloof niet in fixen. We zijn mensen, geen verbeterprojecten. De weg naar blijvende verandering is de weg van de milde aandacht. Een compassievolle, liefdevolle weg waarin je leert jezelf volledig te omarmen en contact legt met je ziel, dat deel in jou dat altijd heel is, altijd wijs en altijd liefdevol.

Van 'nooit goed genoeg' naar écht thuis in jezelf

Er zijn drie elementen die altijd terugkomen als we samen dit coachtraject doen.

De weg van zelfcompassie

Je chronische ‘niet goed genoeg’ gevoel is vaak oud en hardnekkig. Het saboteert goede zelfzorg, ontspanning, het serieus nemen van je eigen wensen, je eigen waarheid spreken, gezonde grenzen aangeven en nog veel meer. Hoe kun je deze ‘saboteur’ verzachten, zodat ze minder vat op je heeft? The way to go is de weg van zelfcompassie (ik leer je er alles over in dit traject). 

Contact met wie je werkelijk bent

Jij hoeft niet gefixt te worden, want er is niks gebroken. Onder jouw ongezonde zelfkritiek ben je heel en perfect. Noem het je ziel, je essentie, je ware ik. Hier vind je je échte verlangens, je innerlijke wijsheid, je krachten, je licht, je pure normen en waarden. Ik help je om hier weer contact mee te leggen. Zodat jij je weer thuis voelt in jezelf. 

Je leven opnieuw vormgeven

Trouw zijn aan jezelf vraagt soms ook om een verandering in de buitenwereld. Heb je keuzes te maken? Wat vertelt je intuïtie je? Wat heb jij nodig om jezelf te kunnen dragen tijdens jouw transformatie? En hoe neem je je omgeving mee in deze veranderingen in jezelf? Samen kijken we naar de praktische kant. 

Practical details

⇨ We gaan vier maanden samen op pad. Tijdens die vier maanden voeren we zes gesprekken samen van 60 minuten (online of live in Amersfoort).

⇨ We plannen altijd eerst een kennismakingsgesprek in van een half uur om te kijken of we een klik hebben. Dit is gratis en vrijblijvend. 

⇨ Naast de individuele sessies kun je met tussentijdse vragen altijd bij me terecht via e-mail of app.

⇨ Ter ondersteuning stuur ik je meditaties en oefeningen toe die je helpen om tussen sessies door zelfcompassie te blijven beoefenen en zo je proces voort te zetten. 

⇨ Het traject kost totaal 599 euro (inclusief BTW). Betaling in termijnen is mogelijk (zes keer 109 euro).

Trouw zijn aan jezelf is niet egoïstisch. Het is de ultieme daad van zelfliefde.

Hi, ik ben Marjolijn

Ik ben lang verdwaald geweest in een wereld van verwachtingen en verplichtingen. Mijn sensitiviteit verstopte ik en mijn intuïtie negeerde ik. Ik was meesterlijk goed in niet trouw zijn aan mezelf. Nu weet ik dat het anders kan en anders mag.

Ruim 20 jaar geleden ging mijn zoektocht naar authenticiteit van start. Ik weet nog dat ik aan tafel zat bij een coach. We hadden net een uur intensief gepraat over mij, mijn dromen en mijn angsten. Hij keek me aan en vroeg: ‘Waar is jouw eigen grond?’

Ik viel stil.

Hij raakte feilloos mijn grootste wond en daarmee mijn diepste verlangen. Als geboren aanpasser had ik me naadloos gevoegd naar mijn omgeving. Mijn eigen kleuren had ik opgeofferd om acceptatie en veiligheid te vinden.

Mijn zoektocht bracht me langs therapeuten, boeken, retraites, cursussen en diverse opleidingen. En het leverde me een groeiend gevoel van rust en thuis zijn op. Alsof ik weer paste in mijn eigen leven.

Het is mijn eer om jou te mogen inspireren en begeleiden om ook je eigen kleuren weer te vinden en te laten zien.

Wat anderen over mij zeggen ⇩