Zelfcompassie booster

1 op 1 sessie

Ruimte en mildheid creëren voor jezelf

Ben jij erg streng voor jezelf? Heb je het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet? Verlang je er naar om dat gevecht met jezelf te stoppen? Om jezelf helemaal te accepteren zoals je bent?

Zelfcompassie helpt je hierbij. Je probeert niet meer om jezelf te veranderen. In plaats daarvan open je je hart voor jezelf, precies zoals je nu bent. En wat er dan gebeurt is magisch: eindelijk voel je die ontspanning en ruimte om gewoon te zijn wie je bent. 

Zelfcompassie helpt je om te stoppen met wegrennen en je eigen beste vriend te worden. Het is dé sleutel tot echte zelfliefde. Ik laat je er graag mee kennis maken in een individuele sessie.

Wat is zelfcompassie precies?

Zelfcompassie is het ‘kunnen zijn’ met jezelf als je door een vervelende of pijnlijke ervaring heen gaat. In plaats van vechten met jezelf bevriend je jezelf.

Het mooie is ook dat je minder afhankelijk bent van anderen voor troost, steun, goedkeuring of aandacht. Je boort in jezelf een natuurlijke bron van liefde aan die altijd beschikbaar is.

In de sessie staan we stil bij een bepaald thema of probleem waar jij nu mee worstelt. Ik begeleid je – in vier stappen – naar een gevoel van compassie voor jezelf. Het resultaat: je piekert minder, komt makkelijker tot rust en ervaart een dieper gevoel van zelfliefde, ook als je even wat minder in je vel zit.

Ervaringen van anderen ⇩

Zelfcompassie als medicijn

Als je (net als ik) vaak anderen op de eerste plaats zet ben je waarschijnlijk erg streng voor jezelf. ‘Het goed willen doen’ gaat vaak gepaard met een dosis zelfkritiek. En dat doet pijn. 

Zelfcompassie is het medicijn tegen zelfkritiek en de ingang naar echte zelfliefde. Het maakt dat je innerlijke dialoog milder wordt. Je opent je hart voor de meest belangrijke persoon in jouw leven: jijzelf.

Welke thema's kun je inbrengen?

Nou, eigenlijk alles wat gekoppeld is aan jouw gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’. Elk thema waarop jij streng voor jezelf bent of waar jij een dosis ontspanning kan gebruiken is welkom. Een aantal voorbeelden:

⇨ grenzen stellen of beter voor jezelf opkomen

⇨ niet weten wat je wil, twijfelen en continu advies vragen aan anderen

⇨ moederschap: de spagaat tussen een goede moeder willen zijn en goed voor jezelf zorgen

⇨ zelfcompassie in liefdesrelaties

⇨ de wens om jezelf op een dieper level te leren accepteren

⇨ compassievol omgaan met je eigen gestreste zelf (hoe kun je stress verlichten met zelfcompassie?) 

Praktische details

⇨ Als je een gesprek aanvraagt neem ik contact met je op per telefoon. We maken even kort kennis en als het klikt plannen we een afspraak in.

⇨ Een sessie duurt 90 minuten en vindt online plaats of live in Amersfoort. 

⇨ Een sessie kost 125 euro. Na afloop krijg je via de mail een audio waardoor je thuis kan blijven oefenen.

Hi, ik ben Marjolijn

Ik ben oprichtster van Alle Dagen Jezelf, een plek die helemaal draait om zelfcompassie en leven vanuit je ziel.

Authentiek zijn in deze prikkelvolle maatschappij is zowel de rode draad in mijn eigen leven als de motor in mijn werk als coach en trainer. De wereld heeft puurheid nodig, invoelend vermogen, compassie en verbinding. Als je ten diepste trouw kan zijn aan jezelf ben je ook in staat om echter, opener en meer in verbinding te zijn richting anderen.

Als klein meisje al kwam ik vast te zitten in een patroon van aanpassen en lief zijn. In mijn binnenwereld vertaalde dit zich in een chronisch ‘niet goed genoeg zijn.’ Ik stond bol van de oordelen over mezelf: te verlegen, te gevoelig, te gewoon, te onzichtbaar. Ik ben hooggevoelig, maar had daar destijds geen idee van. Langzaam maar zeker verloor ik het contact met wie ik werkelijk was. 

Zo’n twintig jaar geleden ging mijn zoektocht naar authenticiteit van start. Wat ik eigenlijk zocht was mezelf. De pure versie van mezelf. Het bracht me langs therapeuten, boeken, retraites, cursussen en diverse opleidingen. Ik ontdekte de kracht van zelfcompassie. En dat leverde me een groeiend gevoel van rust en thuis zijn op.

Ik help je graag om ook jouw verlangen naar mildheid, ontspanning en gewoon zijn wie je bent volledig te realiseren.